søndag 10. juni 2012

alices glutenfrie spinatpai med fetaost og pinjekjerner





Det er ikke alltid like 
enkelt å få til en vellykket 
glutenfri paibunn, det 
kan jeg skrive under på. 
Men denne oppskriften 
derimot fungerer veldig 
veldig fint, og med 
følge av godt fyll så må 
det jo bare bli en 
vellykket sak. Du kan fylle 
paiskallet med akkurat 
hva du vil, men gjør du 
som meg følger du 
oppskriften under og ender 
opp med en smakfull pai 
fylt av blant annet spinat, 
fetaost og kyllingbiter. 
Oppskriften er fra min 
fine venninne Alice (som 
forresten lager paien i vegetarversjon uten kylling), 
all kreditt til deg! 




Paibunn
75 g smør, i små biter
180 g lys glutenfri melblanding (her bruker jeg Schär Breadmix)
0,5 ts salt
3/4 dl cottage cheese
1/4 dl rømme, kesam eller kremost
1-2 ss vann

Fyll
1/2 løk, finhakket
en neve purre, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
et par never fersk basilikum (tørket går også fint)
ca. 200 g spinat, grovhakket
1 kyllingfilet, i små biter 
1 egg
1 dl melk 
1 dl fløte
fetaost
pinjekjerner
revet ost
salt og pepper

Paideig
1. Sett ovnen på 220 C. Ha biter av smør i en bolle, og bruk nevene til å blande det sammen med melblanding og salt. Jobb med deigen til det blir en smuldrete masse, dette går ganske kjapt. 
2. Tilsett cottage cheese og rømme og jobb det inn med en sleiv eller en slikkepott. Deigen skal være passe klissete, så om du føler at du trenger litt mere væske, tilsetter du en tanke vann. For meg holdt det med 1 ss.  
3. Bruk hendene eller en slikkepott og trykk deigen ut i en paiform på ca. 24/26 cm i diameter. Prikk deigen lett med en gaffel og forstek bunnen på midterste rille i 10 minutter.



Fyll
4. Mens paibunnen står i ovnen finhakker du løk, hvitløk, purre og spinat. 
5. Ha alt utenom spinaten i en panne på litt over middels varme, og surr det blankt i litt smør. Tilsett den grovhakkede spinaten helt mot slutten, og stek raskt til den klapper sammen. Krydre godt med salt og pepper. Sett til side. 
6. Når paibunnen er ferdig forstekt tar du den ut, setter den til side og skrur ovnstemperaturen ned til 190 C. 
7. Skjær kyllingfileten i små biter. 
8. Pisk egg, melk og fløte lett sammen. 
9. Spre kyllingbitene og spinatblandingen over den forstekte paibunnen, fortsett med noen gode biter med fetaost, hell over melk- og fløteblandingen og avslutt med å drysse pinjekjerner og revet ost på toppen. 
Paien stekes i ca. 30-40 minutter, og serveres med litt god salat og evt. brød på siden. 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar