lørdag 12. mai 2012

glutenfrie red velvet cupcakes



Røde og gode 
og vanvittig populære 
cupcakes. 
Ostekremen på toppen
tar kaka, disse er
farlig smakfulle! 
En gjenganger i 
bakerepertoaret som kan anbefales 
på det varmeste. 
Dersom du tåler 
gluten, er det bare 
å lage de med 
samme mengde hvetemel.

Red, tasty  
and ridiculously 

popular cupcakes.  
These are 
dangerously delicious!  
I really recommend these 

cupcakes, they are totally high
score. If you can tolerate  
gluten, just make the recipe with 

the same amount of "regular" 
wheat flour. 


Glutenfrie red velvet cupcakes
(basert på oppskrift fra Magnolia Bakery)
ca. 14 stk vanlig størrelse
2 egg
260 g sukker
2,5 dl kulturmelk
3,5 dl toro lys glutenfri blanding
1 dl olje, helst raps eller annen smaksnøytral
1 ss hvitvinseddik
1,5 ss kakao
2,5 ts vaniljesukker
1 ts natron
0,5 ts salt
1 liten boks rød pastafarge (wilton "no taste" red)

Gluten-free red velvet cupcakes
(sort of adapted from Magnolia Bakery)
makes about. 14 cupcakes
2 eggs
260 g white sugar
250 g buttermilk
2.5 cups of fine gluten free all purpose flour
90 g oil, preferably canola
1 tablespoon white wine vinegar
1.5 tbsp cocoa
2.5 tsp vanilla sugar (or use vanilla extract)
1 teaspoon baking soda
0.5 tsp salt
1 small can of red paste color (I used Wilton "no taste" red)

Ostekrem
1,5 pk philadelphia (300 g)
75 g smør, romtemperert
100 g melis
1,5 ts vaniljesukker, eller frø fra en vaniljestang

Cream cheese frosting
1.5 philadelphia pkg (about 300 g)
75 g of butter, softened
100 g icing sugar
1.5 tsp vanilla extract, or seeds from one vanilla bean

1. Sett ovnen på 175 C, og miks egg og sukker i et par minutter til det nærmer seg lett eggedosis.
2. Bland sammen melblanding, kakao, natron, vaniljesukker og salt.
3. Kulturmelk, olje og hvitvinseddik røres sammen.
4. Sikt ca. halvparten av melet over eggedosisen og vend det inn med store bevegelser. Bruk gjerne en slikkepott. Fortsett med å tilsette halvparten av kulturmelkblandingen, og vende den inn. Så tilsetter du resten av melblandingen, vender det inn, og tilsetter det resterende av kulturmelken. Tilsett rødfargen helt mot slutten og bland godt inn til fargen ser jevn ut.
5. Hell røren i muffinsformer og putt stekebrettet midt i ovnen. Gjør deg selv en tjeneste og ikke fyll muffinsformene mere enn halvfulle, så slipper du at det tyter og renner utover alle veier. (Jeg "glemte" meg i dag, og det hele endte i alt for mye røre alle andre steder enn der det skulle være).
6. Sjekk muffinsene etter ca. 15 minutter. Mine trengte 18 minutter, men dette kommer selvsagt an på ovnen din og hvilken størrelse du bruker på formene. Følg med. Når en bakenål kommer ut av muffinsen uten deig, er de klare.
7. Avkjøl på rist. La muffinsene være helt avkjølte før du starter med ostekremen.

1. Preheat your oven to 175 C/347 F, and mix the eggs and sugar in in a bowl for a few minutes until light and fluffy. 
2. In a separate bowl whisk together the flour, cocoa, baking soda, vanilla and salt. 
3. In a third bowl, combine the buttermilk, oil and white wine vinegar. Add the red food colouring and stir until combined.
4. With a rubber spatula, trying not to beat the air out of the batter, fold in half of the flour mix. (You might want to sift it). Continue adding half of the buttermilk mixture. Then add the remaining flour mixture, carefully, before adding the remaining buttermilk.  
5. Pour the batter into 14 muffin cups, preferrably lined in a muffin tin. 
6. Bake in the preheated oven for approx. 15-18 minutes, until a toothpick incerted of the center comes out clean.
7. Allow the cupcakes to cool on a wire rack. Go ahead and make the cream cheese frosting.




8. Miks philadelphia, romtemperert smør og en tredjedel av melisen. 
9. Tilsett litt og litt melis av gangen mens du mikser, og tilsett vanilje helt mot slutten. Miks i noen minutter til du får en lett og luftig krem. Føler du at kremen er litt for bløt, setter du den en liten stund i kjøleskapet. Topp kakene rett før servering.

8. In the bowl of your electric mixer, or with a hand mixer, beat the cream cheese and softened butter until smooth. 
9. In three batches, add the vanilla and confectioners sugar and beat until smooth. Put in the refrigerator until you're ready to use.  

Ps. Disse cupcakesene smaker egentlig best når de har fått stå en stund og hvile, slik at smakene har fått "satt" seg ordentlig. Jeg lager de som regel tidlig om morningen, hvis de for eksempel skal serveres om kvelden samme dag. Ostekremen kan også fint lages en stund i forkant. Cupcakesene holder seg et par dager i kjøleskapet.

Note: I would recommend for you to make these in the morning, if you are serving them in the evening. My point: they actually taste even better if you make them a littlebit ahead of time. They will keep well for about two to three days in the refrigerator.




8 kommentarer:

  1. Åh dette såg skikkelig nammis ut. Flott blogg!

    SvarSlett
  2. Kjempe fine :) Så utrolig fristende ut!

    SvarSlett
  3. Takk for fine kommentarer! Jeg kan bekrefte at de er meeget gode.

    SvarSlett
  4. Hei Ane
    Tusen takk for at vi fikk låne oppskrift og bilder til dine fristende Red Velvet Cupcakes!
    Her kan du se oppskrift/bilder vi har lagt ut
    http://sotesaker.no/inspirasjon/oppskrifter-diverse/glutenfritt/

    SvarSlett
  5. Endelig fant jeg en glutenfri oppskrift på disse cupcakesene som faktisk virker god! Gleder meg til å prøve den ut :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Så bra! Jeg er rimelig sikker på at den kommer til å falle i smak ;)

      Slett