tirsdag 22. mai 2012

glutenfrie knekkebrød med quinoa og havregryn

Supergode hjemmelagede knekkebrød, her i en versjon med blant annet quinoa og havregryn. Disse kan gjøres i ørten forskjellige varianter, så her er det bare å bruke fantasien og lysten og bytte ut og justere alt etter hva du ønsker å ha som innhold. Glutenfrie knekkebrød
1 dl quinoa (+ 2 dl vann)
1,5 dl (90 g) glutenfrie havregryn 
5 dl vann
0,5 dl olje, raps eller solsikke
1 dl (70 g) solsikkefrø
1 dl (60 g) linfrø
1 dl (60 g) sesamfrø
1 ts bakepulver
1 ts honning
1 ts salt
1,5 dl (135 g) maismel 
1,5 dl (90 g) semper grov mix
Til topping (om ønskelig):
valnøtter, linfrø, sesamfrø e.l

1. Skyll quinoaen godt under kaldt vann, og kok i 15-20 minutter. La den avkjøles noe. 
2. Rør sammen vann, havregryn, linfrø, sesamfrø, solsikkekjerner, ferdigkokt quinoa, honning, salt og olje. La hvile i minimum 10 minutter. 
3. Sett ovnen på varmluft 175 C. 
4. Tilsett resten av det tørre i bollen med røren: maismel, grov semper og bakepulver. 
5. Fordel blandingen over to stekeplater kledd med bakepapir, i et tynt jevnt lag. Du kan gjerne drysse litt hakkede valnøtter, linfrø eller sesamfrø over dersom du vil ha litt pynt.6. Stek i ca. 10 minutter, ta stekeplatene ut og rut opp knekkebrødene i ønsket størrelse. Det greieste er å bruke et pizzahjul, eller en saks som du bare klipper med. 7. Sett platene tilbake i ovnen, og la det stå i en halvtimes tid. Følg med etterhvert, det er mulig de må steke litt lengre. Det viktigste er at de blir helt tørre. Stek litt videre til de blir gyldne, om de fortsatt ikke har "tørket" helt, skrur du ned ovnen til 100 C og lar det stå til de kjennes klare. Avkjøl på rist, og oppbevar i en lufttett boks. 2 kommentarer:

  1. SV: Takk :) hyggelig å høre! Jeg prøver moderere med, så har begynt å utforske olivenolje i 200kr-klassen, mye godt å få der og :)

    Ikke vært her inne før. Må jammen utforske bloggen din :)

    SvarSlett
  2. Ikke sant, den som leter finner ;)

    Ja, du må bare utforske. Er relativt fersk i gamet, så oppskriftsboka skal nok blir tjukkere å bla i etterhvert som tida går ;)

    SvarSlett