fredag 18. mai 2012

glutenfrie fantastiske, seige brownies



Disse browniesene 
er helt suverent gode, 
og de gjøres enkelt 
glutenfrie ved å bruke 
lys glutenfri 
melblanding stedet 
for hvetemel.
De er skikkelig saftige 
og seige, akkurat det 
man ønsker seg av en 
god brownie, og de ble 
viet passe mye 
oppmerksomhet 
av en gjeng feststemte 
mennesker her om dagen!
En skikkelig hit, 
rett og slett.

Oppskriften er opprinnelig 
fra boka "Brownies" av 
Ingrid Wikholm, som jeg 
igjen fant hos Good Cupcakes Good. Jeg vil 
egentlig bare foreslå at du 
lager dem sporenstreks, 
du kommer aldri i verden 
til å angre.

This brownie recipe turned out to be amazingly good.  
The recipe is made gluten-free simply by replacing the wheat flour with some all purpose gluten-free flour. They are really really moist, fudgy-like and gooey, just what you would require of a good brownie (at least I do).

The recipe is adapted from the book "Brownies" by Ingrid Wikholm, and I stumbled upon it at the cutest blog Good Cupcakes Good. 

My suggestion is that you make this one right now, immediately! You'll never ever ever regret it.


Glutenfrie trippelbrownies
3 egg
3,5 dl sukker
200 g mørk sjokolade, gjerne 70 %
175 g smør
1,5 dl toro lys glutenfri melblanding (eller evt. samme mengde hvetemel)
1,5 ss kakao
200 g hakket sjokolade; bruk melkesjokolade, hvit sjokolade eller mørk om du vil
en liten dæsj vanijesukker


1. Pisk egg og sukker til eggedosis i noen få minutter.
2. Smelt smør og sjokolade over vannbad. 
3. Ha sjokoladeblandingen i eggedosisen og vend godt inn. Ikke pisk det, men bruk f.eks en slikkepott og vend blandingene sammen med lette, store bevegelser.
4. Sikt over melet og kakaoen og vend det godt inn.
5. Ha i den hakkede sjokoladen. I oppskriften brukes det både hvit sjokolade og vanlig melkesjokolade, men jeg brukte bare det sistnevnte. Hva du vil bruke er jo helt opp til deg selv.
6. Hell i en liten bakepapirkledd langpanne, og stek på 175 C i 35 minutter.
7. Avkjøl browniesen. (Om du klarer å vente så lenge!) Den er faktisk aller best når den er litt kald. 

Det farlige med denne brownien er at den bare blir bedre og bedre dess lengre den står i kjøleskapet. En god vaniljeis til er heller ikke feil. Enjoy!



Gluten-free triple brownies 
3 eggs 
3.5 dl sugar (about 315 g)
200 g dark chocolate, preferably 70% 
175 g butter 
1,5 dl gluten free fine all purpose flour
1.5 tbsp cocoa powder 
200 g chocolate chips; milk, dark or white
(I added a dash of vanilla sugar as well) 


1. Beat the eggs and sugar until fluffy. A couple of minutes will do. 
2. Melt the butter and chocolate in a stainless steel bowl over a saucepan of simmering water, set aside.
3. In a small bowl combine the flour mix and cocoa. Mix together.
4. Fold the chocolate and butter into the bowl of the fluffy egg mix, and continue with the flour until everything is well mixed.
5. Mix in the chopped chocolate. The recipe calls for both white and milk chocolate, but I only went for the latter. Choose your favourite.
6. Pour the batter into a small baking tray covered with baking sheet, and bake for 35 minutes at 175 C. 
7. Allow the brownies to cool completely. Serve with vanilla ice cream, enjoy! 


The best way to store the brownies is in the refrigerator, and they even turn out better (!) after a couple of days. Yum.



10 kommentarer:

  1. Nøj! Den må straks prøves!

    SvarSlett
  2. Absolutt! Håper du prøver, den er himmelsk!

    SvarSlett
    Svar
    1. Gik da straks i gang i køkkenet i morges! Kunne selvfølgelig ikke lade være med at spise af den straks ude af ovnen så der forsvandt lidt inden den kom i køleskabet.. men hold da op den er helt vidunderlig iskold!
      Hands down, best brownie ever!

      Slett
    2. Hærlig. Det er nok fare for at den er minst like god i dag! Pass opp.. ;)

      Slett
  3. Masse gode oppskrifter på bloggen din:) Keep on the good work:))

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk Mona! Slike ord settes veldig stor pris på :)

      Slett
  4. Disse er helt fantastiske - konsistens, smak og utseende akkurat som "vanlige" brownies! Lagde de for en ukes tid siden, tilsatte litt kokos og hakket hvit sjokolade, NAM!

    SvarSlett
    Svar
    1. Så bra - og helt enig, INGENTING slår denne! Kokos hørtes forresten hærlig ut, tror det må puttes i neste gang.

      Slett
  5. Da står den i ovnen. Hele leiligheta dufte nydelig av sjokolade ^^ skal prøve å være flink å ikkje spise den før bursdagsfeiring i mårra, men kan ikkje love det =p
    Enkel å kjapp å lage va den åsså =)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, da har du virkelig noe godis i vente, håper det blir bra! Om du ikke klarer å holde deg i skinnet har du min fulle forståelse ;)

      Slett