torsdag 31. mai 2012

aubergineform med parmesan


En veldig smakfull, lettlaget middagsform. 
Aubergineform med parmesan
2 auberginer, skjært i tynne skiver
500 g kvernet kjøtt/kjøttdeig
1 løk, finhakket
2 hvitløksfedd, finhakket
1 + 1/2 boks hakket tomat
2 ss tomatpurè
1 ss tørket, eller 2 ss hakket frisk oregano 
2/3 ts spisskummen 
1 ts honning
salt og pepper

ca. 100 g parmesan, revet
1 ss basilikum, frisk eller tørket1. Skjær auberginene i passe tynne skiver, ca. en halv cm. Legg skivene i en stor bolle med 1 ss salt, hell på med kaldt vann og la stå i et kvarters tid. 
2. Mens skivene står i bløt, kan du finhakke løk og hvitløk, og finrive parmesanen. 
3. Hell vannet av aubergineskivene og tørk skivene kjapt med litt papir. Stek skivene myke på lav varme i bittelitt smør.  Stek skivene i 2-3 minutter på hver side, eller til de har blitt myke og litt "våte". Legg til side på en tallerken etterhvert som du steker. 3. Samtidig kan du lage sausen i en annen panne; stek den finhakkede løken i en god klatt smør til den blir blank og myk. Tilsett den finhakkede hvitløken og surr videre i et par minutter. Tilsett så tomatpurèen, og surr et lite minutt før du tilsetter alt resten; finhakket tomat, oregano, spisskummen og honning. La det koke opp og la putre i minimum et kvarters tid, men gjerne lengre. Smak til med salt og pepper, og kjør det glatt med en blender eller stavmikser. Sett til side. (Eller du kan la være å kjøre sausen glatt, du bestemmer).
4. Sett ovnen på 180 C, og legg alt lagvis i en liten langpanne eller rundform. Begynn med halvparten av sausen, fortsett med et lag aubergine og avslutt med parmesan (ca. en tredjedel). Gjenta så det blir to lag til sammen. Avslutt med parmesan og et godt dryss med basilikum på toppen.
5. Sett i ovnen og stek i ca. 25 minutter på midterste rille. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar