tirsdag 24. april 2012

kylling med krydret quinoa, urtedressing og koriander


Krydret quinoa med kylling, urtedressing og koriander
2 porsj
2 kyllingbryst
2 dl quinoa
4 dl vann
1/2 til 1 paprika, finhakket
1/2 rødløk, finhakket

urtedressing:
ca. 1,5 dl yoghurt naturell
2-3 ss rømme
1 hvitløksfedd, finhakket
en stor neve finhakket frisk koriander
1/3 agurk, halvveis "skrelt" og revet
revet skall av 1/2-1 lime
litt salt

krydder til quinoaen:
1 ts tørket koriander
1 ts paprikapulver
1 ts spisskummen
1/2 ts karri
3-4 ss olje (helst rapsolje)
saften av 1/2 lime
1 avocado, finhakket
cherrytomater
nachoschips til topping (kan selvsagt droppes)

1. Sett stekeovnen på 200 C.
2. Lag urtedressingen; bland alle ingredienser utenom agurken og sett i kjøleskapet. Hvor mye limeskall du bruker avhenger av hvor "kraftig" du vil ha limesmaken. Jeg bruker ca. litt over en halv.
3. Skyll quinoaen godt under rennende vann, og putt i en kasserolle sammen med vann. Skru platen på full guffe så det får koke opp og la det deretter småputre i ca. 15-20 minutter. Den er ferdig når frøene har "sprukket" og alt vannet har kokt inn.
4. Samtidig som du setter over quinoaen, setter du også på en stekepanne på høy varme. Krydre kyllingfiletene godt med salt og pepper, og fres dem et par minutter på hver side i den glovarme panna så de får god stekeskorpe. Putt filetene deretter inn i stekeovnen i ca. 10 minutter. Følg med mot slutten og sjekk tilstanden på kjøttet. Det skal være saftig og akkurat passe stekt, tørt kjøtt er ikke noe gøy. Kanskje trenger de et par minutter lengre eller kortere. Ta det så ut av ovnen og sett til sides.
5. Mens kyllingen står i ovnen og quinoaen koker, finhakker du paprika og rødløk. Sleng dette i en panne med litt olje og la det få surre på medium varme til det blir mykt mens du kutter opp avocadoen og cherrytomatene om du ønsker det. Riv agurken på et grovt jern, still deg over vasken og skvis ut alt vannet så godt du kan med fingrene. Hiv agurken i skålen med urtedressing og bland inn.
6. På dette tidspunktet burde det meste være klart; kyllingen ferdigstekt på benken, quinoaen venter og paprika og rødløken er ferdigsurret. Bland sammen alt krydderet i en liten kopp, og hell på noen ss olje. Rør godt sammen og hell over quinoaen. Skvis saften av en halv lime over, hiv paprika og rødløk over i kasserollen og bland det hele.
7. Fordel quinoaen på tallerkner, legg kyllingen på toppen, dryss over hakket avocado, tomater og resten av den friske korianderen (siden du mest sannsynlig har en plante stående), dressing og knus litt nachoschips på toppen om du vil.


Ps. Denne retten smaker best når den er "lun" og ikke gloheit, og du behøver derfor ikke frykte for at kyllingen skal bli kald selv om du mest sannsynlig vil ta den ut et par minutter før det skal serveres. Det er bare fint at den får hvile litt. Hvor mye du bruker av de forskjellige grønnsakene er selvsagt opp til deg, smak og behag. Det er intet must å servere med nachoschips, men det er godt med en liten krønsj på toppen. Cashewnøtter er forresten godt det også. Vil du vite mere om "supermaten" quinoa, hva det egentlig er og kan brukes til, kan du lese litt her.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar