lørdag 28. april 2012

glutenfri luftig foccacia med bokhvete

Denne oppskriften resulterer i en ordentlig luftig og myk foccacia , og er supergod til både salaten, suppa og alle andre settinger som krever en god brødbit.Til en liten langpanne:
2 dl toro lys melblanding
2 dl semper fin mix
2 dl schär mix patisserie
1 dl bokhvete
25 g fersk gjær
1,5 ts bakepulver
4 dl vann, fingervarmt
1 ss honning
5 ss olje
1 ts salt
flaksalt
god olivenolje

1. Bland det fingervarme vannet med gjæren. Rør godt ut og sett til sides mens du klargjør resten av ingrediensene.
2. Rør sammen melblandingene i en egen bolle sammen med bakepulver, bland godt.
3. Rør ut honning, olje og salt i gjærblandingen.
4. Bland sammen tørt og vått. Bruk en tresleiv, slikkepott eller lignende og jobb deigen godt sammen. Den skal være skikkelig seig og klissete. 
5. Hell over i en liten langpanne/ildfast form som er kledd med bakepapir, og dekk til med klede eller plast. La heve til den er god og luftig og minimum doblet i størrelse. En god time er bra.
6. Stek foccaciaen midt i ovnen på 220 C i  20 minutter. Sprinkle over litt olivenolje og dryss over litt flaksalt før du putter formen i ovnen.

Ps. Om du velger å dekke deigen til med plastfolie under hevetiden, kan du gjerne smøre folien med litt olje først, så unngår du at deigen skulle henge fast dersom den kommer i kontakt med folien. Pass på å ikke overdrive saltmengden når du drysser på toppen, en god klype er nok. Foccaciaen har en tendens til å få litt for god farge på toppen, så følg med underveis og dekk evt. til med aluminiumsfolie mot slutten av steketiden.2 kommentarer:

  1. Såg jaggu digg ut du! Og uten smaken/konsistensen av husk :)

    SvarSlett
  2. Ja, heilt topp uten husk! Og meget godt.

    SvarSlett